FOOD WRAP - Pralno / Za večkratno uporabo / Brez plastike / Okolju prijazno

FAQ - pogosta vprašanja


Kako operem BeeZeeB krpice?

Tako kot krožnik, jih splakni pod mlačno tekočo vodo (največ 30 stopinj), lahko nežno podrgneš z mehkim delom gobice. Ne peri v pralnem stroju! Obriši, posuši in shrani.


Kako naj krpice shranim?

Lahko jih zložiš in shraniš v predalu ali škatli. Jaz jih zvijem in imam pokončno postavljene v starem cvetličnem loncu na kuhinjskem pultu. Tako so ves čas pri roki.


Kako dolgo lahko krpice uporabljam?

Uporabljaš jih lahko leto in dlje. Vosek se z uporabo sčasoma izrabi, takrat je čas za zamenjavo. Pazi tudi, da krpice ne pridejo v stik s predmeti ki so toplejši od 60 stopinj, saj se vosek na njih stopi.


Kako uporabljam BeeZeeB krpice?

Krpice lahko uporabiš za ovijanje živil, za pokrivanje posod ali drugod v gospodinjstvu. Bodi kreativen. Vedno uporabi krpico, ki je večja od objekta, ki ga nameravaš oviti. Tam, kjer naj se krpica zlepi, podrži, da toplota dlani zmehča vosek, ki tako postane bolj voljan, se lažje upogne in zlepi.


Kaj če se krpica ne zlepi dovolj?

V hladnih prostorih krpica ni tako upogibljiva in lepka. Pred uporabo jo podrži v rokah, da se zmehča, lažje upogne in zlepi. Za boljšo lepljivost krpic, masi za voščenje, dodamo smolo. Meni so všeč bolj suhe krpice, se pravi ne tako zelo lepke in smole ne dodam preveč. Med izpopolnjevanjem recepta za voščenje sem naredila tudi vzorce, kjer so bile krpice bolj lepke, pa jih moji domači niso hoteli uporabljati, zato sem ostala pri receptu z manj smole. Čebelji vosek je že sam lepek. Če krpico z rokami dovolj segreješ, bo postala mehkejša in bolj lepka.


Ali krpico lahko uporabim za shranjevanje v zamrzovalniku?

Jaz v krpico zavijem olupljene zrele banane in jih zamrznem. Dobro se obnesejo.Kako krpico obnovim?

Če je na krpici veliko razpok in te to moti, jo lahko obnoviš. Pečico ogrej na 150 stopinj, pekač zaščiti s peki papirjem, nanj položi krpico in jo postavi v pečico. Ves čas glej, saj se vosek v nekaj sekundah stopi. Dovolj je že, ko opaziš prve znake topljenja, to je po nekaj sekundah. Pekač vzemi ven,krpico previdno primi na dveh koncih, jo dvigni in posuši. Opozorilo: če krpico predolgo pustiš v pečici, se bo vosek preveč stopil in krpica ne bo več dobro prekrita z voskom.


Ali lahko krpico uporabim za ovijanje mesa in jajc?

Ker se krpice ne sme prati v vroči vodi, odsvetujemo ovijanje mesa in jajc.