FOOD WRAP - Pralno / Za večkratno uporabo / Brez plastike / Okolju prijazno

O meni


Moja zgodba s čebeljimi krpicami se je začela, ko sem v želji po zmanjševanju plastičnih odpadkov, šivala nakupovalne vrečke za večkratno uporabo.

Na spletu sem prebirala še druge namige za zero waste ureditev gospodinjstva in naletela na nasvet, kako izdelati krpico, ki nadomesti plastično folijo. Ideja se mi je takoj zdela genialna. Doma sem imela vse potrebne stvari in se kar hitro lotila izdelave.

Krpice sem izdelala za sebe ter nekaj prijateljic in vse smo jih začele navdušeno uporabljati.

Ker sem že nekaj časa iskala iskrico, kako preusmeriti svojo poklicno pot, ni trajalo dolgo od prvih poskusov, do sestavljanja prve kolekcije krpic. V mesecih snovanja embalaže in preizkušanja različnih receptur za voščenje, sem začela s postopkom ukinjanja prvotne dejavnosti mojega podjetja. Prišel je čas za nove izzive.

Tudi domače gospodinjstvo postopno urejam po načelu nič odpadkov. Sadje in zelenjavo kupujemo le še pri kmetu, jogurta v lončkih na kupujemo več, ampak na bližnjo kmetijo odnesem steklene lončke, v katere nam naredijo jogurt, papirnate brisačke smo zamenjali z bambusovimi, ki jih lahko opereš, iz frotirja sem sešila blazinice za odstranjevanje ličil.

Pridružite se mi v skrbi za okolje