Tako kot krožnik, jih splakni pod mlačno tekočo vodo (največ 30 stopinj), lahko nežno podrgneš z mehkim delom gobice. Ne peri v pralnem stroju! Obriši, posuši in shrani.
Lahko jih zložiš in shraniš v predalu ali škatli. Jaz jih zvijem in imam pokončno postavljene v starem cvetličnem loncu na kuhinjskem pultu. Tako so ves čas pri roki.
Uporabljaš jih lahko leto in dlje. Vosek se z uporabo sčasoma izrabi, takrat je čas za zamenjavo. Pazi tudi, da krpice ne pridejo v stik s predmeti ki so toplejši od 60 stopinj, saj se vosek na njih stopi.
Krpice lahko uporabiš za ovijanje živil, za pokrivanje posod ali drugod v gospodinjstvu. Bodi kreativen. Vedno uporabi krpico, ki je večja od objekta, ki ga nameravaš oviti. Tam, kjer naj se krpica zlepi, podrži, da toplota dlani zmehča vosek, ki tako postane bolj voljan, se lažje upogne in zlepi.
Seveda lahko uporabljate krpice v zmrzovalniku. Jaz v krpico zavijem olupljene zrele banane in jih zamrznem. Dobro se obnesejo.
Če je na krpici veliko razpok in te to moti, jo lahko obnoviš. Pečico ogrej na 150 stopinj, pekač zaščiti s peki papirjem, nanj položi krpico in jo postavi v pečico. Ves čas glej, saj se vosek v nekaj sekundah stopi. Dovolj je že, ko opaziš prve znake topljenja, to je po nekaj sekundah. Pekač vzemi ven,krpico previdno primi na dveh koncih, jo dvigni in posuši. Opozorilo: če krpico predolgo pustiš v pečici, se bo vosek preveč stopil in krpica ne bo več dobro prekrita z voskom.
Ker se krpice ne sme prati v vroči vodi, odsvetujemo ovijanje mesa in jajc.